Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Music bryter inte mot konkurrenslagar

EU lägger ned utredningen om Apple Music efter att inte hittat några bevis för att Apple konspirerat med skivbolag om att sätta stopp för gratistjänster.

Europeiska kommissionen har inte lyckats hitta några bevis för att Apple har konspirerat med skivbolagen för att sätta stopp för gratiskonton på strömmande musiktjänster, och lägger därmed ned utredningen. Detta rapporterar Recode, och hänvisar till källor insatta i fallet. I maj rapporterade 99mac om att både EU och det amerikanska justititedepartementet inlett förundersökningar mot Apple och skivbolagen gällande avtal inför lanseringen av musiktjänsten #Apple Music.

EU har intervjuat bland annat representanter för konkurrerande Spotify i syfte att hitta begränsningar som Apple infört i sin App Store för att hindra konkurrerande musikappar. EU har också frågat ut skivbolagen om detaljer kring deras licensavtal med Apple.

Europeiska kommissionen har inte hittat några bevis för att Apple och skivbolagen ska ha samarbetat för att hindra annonsfinansierade tjänster. Trots att Spotify ska ha pressats av skivbolagen att flytta fler av sina användare från gratiskonton till premiumkonton har inte någon konspiration mellan Apple och skivbolagen kunnat hittas.

Detta innebär att något åtal mot Apple inte väcks, men EU kommer trots detta att fortsätta bevaka händelseutvecklingen i samband med att Spotify för nya licensavtal med skivbolagen. Amerikanska myndigheter fortsätter också sin undersökning gällande App Store och huruvida Apples avgift på 30 procent där utgör ett brott mot konkurrenslagstiftning.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.