Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify vill veta mer om dig

Spotify har uppdaterat sin sekretesspolicy, och kan nu samla in platsdata från användares mobiltelefoner, liksom kontakter, foton och annan media.

#Spotify vill veta mer om sina lyssnare, och har uppdaterat sin sekretesspolicy för att kunna samla in data från användares telefoner så som kontakter, bilder, mediafiler och platsinformation. Detta rapporterar Forbes, som granskat ändringarna i policyn. Den viktigaste förändringen är i paragraf 3, där två stycken understryker den nya information som nu kan samlas in.

3.3 Information som lagras på din mobila enhet

Med din tillåtelse kan vi samla information som lagras på din mobila enhet, till exempel kontakter, foton eller mediefiler. Lokal lagstiftning kan kräva att du söker samtycke av dina kontakter för att dela deras personliga information med Spotify, som kan komma att använda den informationen för de ändamål som anges i denna sekretesspolicy.

3.4 Plats och sensorinformation

Beroende på vilken typ av enhet som du använder för att interagera med tjänsten och dina inställningar, kan vi också samla information om din plats baserat på till exempel telefonens GPS-position eller andra former av lokalisering av mobila enheter (t.ex. Bluetooth). Vi kan också samla in sensordata (t.ex. data angående hastigheten på dina rörelser, till exempel om du springer, promenerar, eller pendlar).

Platsinformation om data angående rörelse skulle till exempel kunna användas för att förbättra den nya funktionen Spotify Running. Spotify skulle då kunna använda telefonens och användarens hastighet för att välja ut låtar i lämpligt tempo.

Annan information så som kontakter och bilder har ett mer otydligt syfte. En talesperson för Spotify har till Forbes uttalat sig om den nya policyn:

"Den data vi samlar in hjälper oss att skräddarsy förbättrade upplevelser för våra användare, och bygga nya och personliga produkter för framtiden. Nya funktioner omfattar Spotify Running som matchar musikens takt med din springhastighet, och de nya veckotipsen som bygger en spellista baserad på din smak varje vecka. Integriteten och säkerheten för våra kunders data är, och ska förbli, genomgående Spotifys högsta prioritet."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.