Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Apple Watch-brännan är det senaste"

Sommarsolen har gett Ida Lindkvist en Apple Watch-bränna, ett tydligt vitt band runt handleden avslöjar var klockan sitter nästan jämnt.

Precis före semestern blev jag med #Apple Watch och började bära den varje dag med undantag för när jag duschar eller laddar den. Under semestern har jag upptäckt två saker. Det första är att man snabbt får en Apple Watch-bränna av sommarsolen. Det andra är att jag under en vecka utan klockan saknade den.

Tidigare har jag bara burit klockor eller armband ibland och därmed sällan fått några vita band runt handlederna under sommarmånaderna, men den här sommaren har jag och min Apple Watch sällan varit skilda åt. En dag efter en dusch hamnade jag på balkongen med en kopp kaffe innan jag fått på mig klockan igen och noterade förvånat att jag tydligt kunde se var jag brukar ha den. Apple Watch-brännan var ett faktum och nu när semestern är slut kan jag konstatera att den bara blivit tydligare.

Jag fick ett mejl strax efter jag gick på semester där det står "Vad försiktigt optimistiska både du och Jakob är kring Apple Watch! Låter nästan som att ni är lite besvikna." Så här efter flera veckors användning är jag absolut inte besviken. Jag har rent av hunnit med att sakna min klocka. I slutet av min semester gav jag mig ut i Europa med min motorcykel och bestämde mig för att lämna klockan hemma. Under skinnstället skulle den inte göra någon större nytta och jag ville inte riskera att få den stulen.

Före semestern hade jag nog lite svårt att sätta ord på vad jag gillar med klockan, vi var ju så pass nyblivna vänner. Jag tycker fortfarande att det är svårt att svara på den där frågan som många ställer: "Är den värd att skaffa?" Jag brukar börja svaret med "det beror på", men för egen del kan jag svara ja.

Det roligaste med en ny pryl är att upptäcka vad man kan göra med den och det är väl där som Apple Watch kanske är lite underväldigande i början. Efter att jag fått ordning på inställningarna fanns det inte så mycket mer att göra, utan klockan smälte in i vardagen. Jag kan troligen räkna användningen per dag i minuter.

Beslutet att lämna den hemma tog jag därför lättvindigt. Jag tänkte att jag använder den knappt till något och for iväg. På vägen hem blev jag därför lite förvånad när just klockan var med på listan över grejer som jag såg fram emot att komma hem till. Det krävdes lite tid isär för att jag skulle inse just hur mycket jag uppskattar den.

Det bästa med klockan är att jag upplever det som att jag får mer tid. Jag behöver sällan ta fram telefonen medan jag umgås med andra och jag lägger mindre tid på att slentrianuppdatera nyheter, inkorgen eller Instagram. Det är lätt hänt att ta upp luren för att kolla en notis och när man ändå håller på passa på att kolla runt lite här och var bland apparna. Bara en sådan enkel grej som att kolla vad klockan är slutar lätt med att jag läser nyheter eller surfar Instagram.

Med min Apple Watch har jag snabbt tillgång till information om vad klockan är, kommande saker i kalendern eller vad det blir för väder idag utan några distraktioner. Jag kan också snabbt sortera inkommande notiser. Är det här viktigt eller kan jag ta det senare? Jag uppskattar det mycket mer än jag trodde att jag skulle göra.

Nu är det dags att ta sig in i vardagsrutinerna igen och få ordning på träningen och det är ju en annan del där Apple Watch säkert kan komma till nytta. Den enda cirkeln jag utan bekymmer lyckats fylla under semestern är den om att stå upp.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.