Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fler spår pekar mot större lokal för Iphone‑event

Fler tecken tyder på att Apple verkligen hyrt en ovanligt stor lokal med plats för 7000 besökare till sitt september-evenemang.

Tidigare i veckan rapporterade 99mac rykten om att Apple för årets Iphone-event bokat en annan och större lokal än tidigare år, nämligen Bill Graham Civic Auditorium med plats för 7000 personer. Nu har det framkommit nya uppgifter som ytterligare pekar mot att Apple hyrt lokalen.

Centret har visat sig vara uthyrd för ett privat evenemang mellan 4 och 10 september, men det registrerade företaget heter Adams and Associates och det finns alltså inget konkret bevis som visar att det i själva verket är Apple som ligger bakom bokningen.

Men nu rapporterar den lokala nyhetssajten Hoodline att det är Apple som ska använda lokalen för sitt lanseringsevent i september. Detta enligt en anonym källa, som också uppvisat dokumentation kring logistiken runt eventet som styrker att det är Apple.

Utöver detta kommer två gator i närheten av lokalen att stängas av - den en ena mellan 8 och 10 september, och den andra under onsdagen den 9 september från klockan 4 på morgonen till klockan 12. Detta passar väl in med de tider vi tror att Apples event går av stapeln. Normalt börjar Apple sin evenemang klockan tio på förmiddagen, vilket är klockan 19:00 svensk tid.

Den stora frågan är dock varför Apple väljer en lokal med plats för betydligt fler besökare än normalt. Sist Apple gjorde det var i samband med Iphone-lanseringen förra året, då Apple använde anrika Flint Center som lokal. Den gången visades Apple Watch upp för första gången.

En möjlighet är alltså att Apple planerar att visa något stort den 9 september, men det kan också helt enkelt vara så att företaget känner att de vuxit sig för stora för deras traditionella lokal Yerba Buena Center, som bara rymmer knappt 1 500 personer.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.