Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Applebutik smygöppnar för 99mac

Nu smygöppnar Göteborgs första utpräglade Applebutik - och du som medlem på 99mac är inbjuden! MacForums nya butik är belägen på Kungsgatan 28, centralt i stan och kommer att fungera som en mötesplats både för befintliga Apple-kunder och nyfikna spekulanter. Utöver försäljning av Appleprodukter kommer man även att bedriva seminarieverksamhet.

Nu är alltså du som medlem på 99mac bjuden på en förhandsvisning av lokalerna.

När: måndag den 16 augusti, från kl 10.00 och framåt.
Var: Kungsgatan 28 i Göteborg.

-Vi "trimmar" gärna trupperna inför öppen ridå även om vi slipar på kanterna till den officiella premiären någon vecka senare säger MacForums VD, Martin Barregård. (99macs anmärkning: läs mer längre ned). -Vi slår upp portarna, varken mer eller mindre berättar han.

Efter kl 16.00 den 16:e och några timmar framåt kommer du att ha chans att byta ett par ord med Apple Nordens VD Oscar Bjers som finns på plats på Kungsgatan.

Snacks och dryck kommer att serveras och ryktet gör gällande att de som kommer först får en liten överraskning (?). Vad det är vet vi inte i skrivande stund. Varför inte titta in och känna på aluminiumskärmarna du läst så mycket om eller roa dig med de olika iPod-modellerna?

En avdelning för seminarieverksamhet finner man en trappa upp.

Via den nya butiken på Kungsgatan kommer företaget att kunna visa upp sig och Apple för fler. Butikschef Carl-Johan Rydén menar att det ska bli väldigt roligt att komma ännu närmare sina kunder. Man blir två i personalen till att börja med och butiken kommer att vara indelad i olika stationer för musik, design, film, foto osv.

Martin Barregård, Torben Hansen och Carl-Johan Rydén pustar ut i arbetet.

Officell premiär blir det på onsdag den 25 augusti då det också kan vara läge att besöka butiken. På förmiddagen blir det sedvanlig möjlighet till produktdemos. Men på eftermiddagen sprids det stjärnglans genom diverse iPod-DJ:s. Eller vad sägs om följande udda startfält?:

Patrik Arve från Teddybears Sthlm, Big Brother-Kitty (aktuell med CD), svenska Hiphoptjejen Peshi samt Kalle Gustafsson, basist och låtskrivare i Soundtracks Of Our Lives. OBS! Detta gäller den 25 augusti.

Uppdatering: På grund av flygtider kommer Oscar Bjers att anlända MacForum ca 16.00. detta gäller den 16 augusti.

Kommentarer
80 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.