Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lanserar uppgraderingsprogram för Iphone

Tillsammans med nya Iphone-modeller lanserar Apple också ett uppgraderingsprogram för amerikanska kunder som vill byta telefon varje år.

De flesta konsumenter byter nog inte telefon varje år, mycket beroende på att smarta mobiler ofta köps subventionerade tillsammans med ett abonnemang från en operatöre. Abonnemanget har en bindningstid, så många byter helt enkelt telefon när de byter abonnemang.

Apple vill gärna uppmuntra sina kunder att byta oftare än så, och lanserade under gårdagen ett uppgraderingsprogram som inledningsvis endast kommer att erbjudas i USA. Programmet innebär i korthet att en kund betalar en fast månadskostnad till Apple under 24 månader, med möjligheten att uppgradera till en ny Iphone efter ett år.

I programmet ingår också försäkringspaketet Apple Care Plus som täcker reparationskostnader för upp till två fall av skador mot en självrisk. Telefonerna är olåsta och kan användas med valfri teleoperatör. Programmet lanseras i USA 12 september. Enligt Apple kommer det också att komma till övriga delar av världen, men någon tidsplan för detta har inte avslöjats.

Månadskostnaden varierar beroende på Iphone-modell. För en Iphone 6S med 16 gigabyte lagring får en amerikansk kund betala 32,41 dollar i månaden, motsvarande cirka 272 kronor. En Iphone 6S Plus med 128 gigabyte har en månadskostnad på 44,91 dollar eller cirka 377 kronor.

Prissexempel per månad i dollar

Storlek

Iphone 6S

Iphone 6S Plus

16 GB

32,41 dollar

36,58 dollar

64 GB

36,58 dollar

40,75 dollar

128 GB

40,75 dollar

44,91 dollar

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.