Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac besöker AppleStore Chicago

99mac har besökt ytterligare en stor AppleStore butik i USA - denna gång i storstaden Chicago. Vi fick samtidigt en chans att titta närmare på nya iPod och 23" Cinema Display i aluminium.

Bemötandet i denna butik påminner om vårt tidigare besök på AppleStore Soho i New York - så fort personalen ser våra kameror informerar dom oss att det är absolut förbjudet att ta bilder på butiken eller produkter, minst sagt tråkigt.

Butiken ligger på Michigan Avenue mitt i centrala Chicago och är riktigt snygg - interiören i denna butik är till 99% en kopia av New York-butiken vi besökte tidigare. Idag regnar det i Chicago så butiken var inte proppfull av folk men vi bedömer att ett hundratal personer tittade på Appleprodukter idag.

Vi diskuterar Airport Express och iPod Mini med personalen och får veta att dom första exemplaren av Airport Express har levererats till kunder men sålde slut i stort sett omedelbart. Imorgon bitti finns det dock ett antal till salu så vi funderar om vi ska åka in och plocka upp ett par exemplar för eget bruk och testning - priset är cirka 950kr omräknat till kronor.

iPodMini börjar säljas i Sverige om några dagar men i Chicago går dom inte att få tag på - det går inte ens att beställa en i butiken utan alla order hänvisas till AppleStore på internet där det just nu råder 6 veckors leveranstid får vi veta. Det gör ju att man börjar undra om det verkligen kommer dyka upp några väsentliga mänder i Europa och Sverige?

Nya Cinema 23" i Aluminium finns i butiken för demonstration men finns inte ännu i lager. Jag kör den gamla tjugotretummaren på kontoret och märker inte någon skillnad i bildkvalitet, ljusstyrka eller kontrast när vi ställer dom brevid varandra.

Designen är underbar och passar perfekt till Power Macintosh G5. På skärmens högersida finns touchknappar för ljusstyrka och strömknapp. Det går utmärkt att vinkla skärmen för att få rätt arbetsställning och hela konstruktionen andas kvalitet enligt mig. Alla specifikation och fakta känner ni redan till - vi hade hoppats på bilder men det gick helt enkelt inte. Nya Cinema Display 30" kommer tredje veckan i Augusti till USA.

Nya iPod 20GB och 40GB finns att köpa på AppleStore redan idag - i nya förpackningar som innehåller färgglada segment från dom senaste reklamkampanjerna. Det är inte speciellt stor skillnad mellan den gamla och nya serien förutom det nya scrollhjulet med inbyggd knappfunktionalitet. Simpelt och genialiskt - typiskt Apple helt enkelt.

Förhoppningsvis hittar vi en butik där dom inte är lika noga med fotoförbudet alternativ hittar en vanlig återförsäljare någonstans under vår roadtrip.

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.