Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple gör Airplay snabbare och säkrare

Nya operativsystemet IOS 9 innehåller omfattande förändringar i Airplay som ska göra den trådlösa tekniken bättre, men gör också att vissa appar inte längre fungerar.

Apple förbereder stora förändringar till protokollet Airplay som låter media strömmas trådlöst från en Mac eller IOS-enhet till högtalare eller en Apple TV. Ändringarna ska komma redan i IOS 9 och göra teknologin bättre för både användare och utvecklare, rapporterar 9to5mac.

En praktisk nackdel är dock att flera nuvarande appar som använder Airplay kommer att behöva uppdateras för att fungera korrekt. Appar som använder Airplay för att skicka media till en Apple TV eller högtalare kommer inte sluta fungera, men däremot appar som använder teknologin för att spegla bildskärmar får problem.

Ett exempel är Reflector, som med hjälp av Airplay kan visa bildskärmen från en IOS-enhet på en Mac eller PC. Utvecklaren Squirrels arbetar nu hårt för att uppdatera sin app och lösa de tekniska problemen innan IOS 9 släpps på onsdag. Dave Stanfil är vd på Squirrel och skriver:

"Många underliggande Airplay-komponenter och protokoll är helt annorlunda i IOS 9. Inte bara på en säkerhetsnivå utan också på sättet som två enheter pratar med varandra."

Stanfil understryker dock att förändringarna i Airplay också är av godo, då det blir både säkrare, snabbare och mer pålitligt.

IOS 9 släpps onsdagen den 16 september och är en gratis uppdatering för kompatibla IOS-enheter.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.