Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adobe släpper Photoshop och Premiere Elements 14

Adobe uppdaterar nu sin Elements-familj med nya versioner av Photoshop och Premiere.

#Adobe erbjuder inte bara professionella applikationer som de som ingår i Creative Cloud-familjen. Nu uppdaterar företaget Photoshop och Premiere Elements som riktar sig till hemanvändare. Flera tidskrävande steg i redigeringen har tagits bort så att det ska gå ännu snabbare att dela med sig av sina bilder och videoklipp.

"Vi tar allt mer foton och filmar allt mer i vardagen. Med de nya Elements-verktygen får användaren helt nya möjligheter till snabb och kraftfull redigering. Vi har tagit bort många jobbiga och tidskrävande steg i redigeringen så att det går ännu snabbare att dela med sig av sina digitala ögonblick", säger Jes Schym, nordisk kommunikationschef Adobe.

Både Photoshop och Premiere Elements kommer med programmet Elements Organizer som används för att sortera och hitta bilder och video. Också det uppdateras nu, bland annat har funktionen för ansiktsigenkänning blivit mycket bättre vilket underlättar när man ska söka efter bilder och film i efterhand.

Nyheter i Photoshop Elements 14

Photoshop Elements får flera nya funktioner i den nya versionen. Ett vanligt bekymmer med att vi tar allt mer bilder med mobilen är att en del bilder blir för oskarpa. Det är inte helt lätt att få till skärpan när man tar gruppbilder eller så kallade selfies. Programmet har därför fått nya funktionen Shake Reduction som automatiskt räddar oskarpa bilder.

Det finns en funktion för att ta bort dis från landskapsbilder och nu går det mycket smidigare att frilägga bilder med exempelvis hår.

Programmet har fått nya redigeringsguider. Bland annat går det att skapa bilder med fart i, guiderna ger steg för steg instruktioner som hjälper användaren att skapa en viss effekt med sina bilder.

Enligt Adobe har många användare bekymmer med att spara ut bilder i rätt format för exempelvis en hemsida eller blogg. Nu finns en guide som hjälper till att spara ut bilder till olika ändamål.

Nyheter i Premiere Elements 14

Användare som filmar en del får några välkomna nyheter i Premiere Elements. I den nya versionen går det enkelt att skapa animerad text och grafik för att exempelvis inleda och avsluta sin film.

Det finns också en ny funktion för att få en viss färg att "poppa". Exempelvis kan användare lyfta ut bara färgen röd och låta allt annat bli svartvitt.

Också Premiere Elements 14 har redigeringsguider som hjälper användare att skapa en viss effekt. Två nya har lagts till som visar hur användare saktar ner eller snabbar upp filmen.

Programmet har fått stöd för att redigera och se på 4K-video och det har blivit enklare att exportera sina verk och att dela videoklippen på olika sätt.

Tillgängliga nu

De nya programmen finns tillgängliga via Adobes webbplats nu. Det går att köpa programmen antingen var för sig eller i ett paket tillsammans för både Mac och pc.

Paketet med båda programmen kostar 1 325 kronor. Det går också att uppgradera från en tidigare version för 1 075 kronor. Individuellt kostar programmen 875 kronor och uppgraderar man från en tidigare version kostar det 725 kronor.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.