Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple utvecklar trådlösa hörlurar

Ett nyligen registrerat varumärke pekar mot att Apple förbereder ett par trådlösa hörlurar.

Produktnamnet Airpods har registrerats av vad som förefaller vara ett skalbolag i Delaware, USA vilket lett till spekulationer om att det i själva verket är Apple som utvecklar en ny produkt med namnet. Registreringen är gjord både i USA och flera andra länder, rapporterar Macrumors.

Apple har tidigare använt metoden att registrera bolag för att dölja sin utveckling, exempelvis innan lanseringen av surfplattan Ipad registrerades IP Application Development i Storbritannien.
Det aktuella bolaget kallar sig Entertainment in Flight och har registrerat namnet Airpods – i ett flertal länder. Bolaget bildades i början av september, men har inte haft någon aktivitet för sig sedan dess.

Registreringens beskrivning går inte in på detaljer, men nämner att varumärket täcker "ljudkomponenter och tillbehör avsedda för ljudinspelning och uppspelning". Namnet Airpods påminner också om Apples befintliga hörlurar Earpods. I augusti skrev 99mac också om ett patent som pekade mot att Apple utvecklade trådlösa hörlurar med avancerad brusreduceringsteknik.

Värt att notera är att det alltså inte finns några direkta bevis som knyter namnet Airpods till Apple, men metoden stämmer väl överens med hur Apple agerat tidigare. Exempelvis registrerades varumärket först i Jamaica, vilket är ett bra sätt att gömma sina registreringar eftersom landet inte upprätthåller någon databas på nätet för varumärkesregistreringar. Andra metoder som Apple tidigare använt sig av är att ange kontaktinformation i form av en Gmail–adress baserad på företagets namn.

Slutligen är de internationella registreringarna gjorda av advokatbyråer som tidigare associerats till Apple, exempelvis firman Locke Lord i EU, Bryn Aaflot i Norge, Baker & McKenzie i Australien och Pinar Arikan i Turkiet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.