Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Instagram fyller fem år

Grattis på femårsdagen Instagram! Enligt ny statistik är bilddelningstjänsten populär bland svenskarna. Tre miljoner svenskar använder tjänsten.

Internetstiftelsen IIS kommer snart med rapporten "Svenskarna och internet 2015" som bland annat innehåller statistik över svenskarnas användning av Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin och Snapchat.

Facebook är fortfarande störst bland de svenska internetanvändarna. 70 procent har ett konto och använder det någon gång, hälften loggar in varje dag.

– Facebook har blivit vårt digitala fikarum, det är där vi uppdaterar oss om nyheter och skvaller och det är där vi får inbjudningar till fester och evenemang. Finns du inte på Facebook är det helt enkelt svårare att hänga med och ha koll på dina vänner, säger Pamela Davidsson, statistikansvarig på IIS.

#Instagram som fyller fem år idag är den tjänst som växer snabbast. Tjänsten används flitigast av unga, men 40 procent av de i åldern 36–45 år använder den också någon gång.

Användningen av Instagram ökar med raketfart i alla åldrar. Den årliga ökningen har varit 12 procentenheter, från 16 procent 2013 till 28 procent 2014 och nu 40 procent 2015, enligt rapporten.

Det är stor skillnad mellan åldersgrupperna, något förenklat minskar användandet med tio procentenheter för varje 10-årsgrupp upp i ålder. När det gäller könsfördelningen är det fler kvinnor än män i alla åldersgrupper.

Instagrams flitigaste använder är tonårstjejer, 12–15 år, där 83 procent använder tjänsten dagligen.

Mer statistik om svenskarnas sociala medieanvändning finns på soi2015.se. Rapporten "Svenskarna och internet 2015" släpps 11 november 2015.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.