Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft lanserar nästa våg Surface-produkter

Microsoft visar upp plattan Surface Pro 4 och den nya hybriddatorn Surface Book, som ska utmana både Ipad och Macbook.

Under tisdagen visade Microsoft upp nästa generation produkter i Surface-serien, och tar med dessa sikte på både Apples Ipad och Macbook-datorer.

Surface Pro 4 är den direkta uppföljaren till Surface Pro 3, som 99mac snabbtestade i augusti förra året. Redan då menade Microsoft att plattan kunde ersätta en bärbar dator, och den ambitionen tas nu ytterligare ett steg. Surface Pro 4 använder Intels nya Skylake-processorer, och har upp till 16 gigabyte primärminne och SSD-lagring på upp till en terabyte. Prestandamässigt ska plattan vara upp till 50 procent snabbare än Apples Macbook Air.

Skärmstorleken på Surface Pro 4 har blivit något större och är nu 12,3 tum jämfört med föregångarens 12. Pixeltätheten har gått upp från 216 ppi till 267, vilket kan jämföras Apples kommande platta Ipad Pro som har en bildskärm på 12,9 tum och 264 pixlar per tum.

Till den nya plattan släpper också #Microsoft en ny penna som kan fästas med magnet samt ett nytt och förbättrat kombinerat tangentbord och skydd. Nya Type Cover är både lättare och tunnare och ska ha förbättrade tangenter liknande de på bärbara datorer. Type Cover har också en 40 procent större styrplatta och en inbyggd fingeravtrycksläsare.

Surface Book

Microsoft visade upp ännu en ny medlem i Surface-serien, men denna gång handlar det om en hybriddator där bildskärmen kan kopplas loss och förvandlas till en platta på 13,5 tum med upplösningen 3 000 x 2 000 pixel.

I underdelen med tangentbordet finns också ett grafikkort från Geforce vilket ger produkten betydligt högre prestanda i sammankopplat läge. Surface Book positioneras direkt mot Apples Macbook Pro, och Microsoft menar att deras produkt är dubbelt så kraftfull.

Både Surface Pro 4 och Surface Book kan redan nu förbeställas i vissa länder, och blir tillgängliga 26 oktober. Surface Pro 4 kommer att kosta från 899 dollar, ungefär 7 400 kronor exklusive moms. Surface Book börjar på 1 499 dollar, motsvarande 12 300 kronor exklusive moms. När enheterna kommer till Sverige är i dagsläget inte känt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.