Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

LG visar upp höstens mobiler

99mac kikar på LG:s uppföljare till Nexus 5, nu när mobilföretaget presenterar sin nästa Google-enhet. Dessutom kommer en särskild telefon för äldre, och ungdomliga LG Zero.

Både Apple och Samsung har redan presenterat sina mobiler för hösten, och nu är det LG:s tur att visa upp sina nyheter under ett pressevent i Stockholm. Totalt handlar det om tre nya mobilsläpp under hösten, samt en gammal favorit i ny färgkombination.

LG uppger att de i år vill satsa på att ge en premiumupplevelse i alla prissegment, vilket innebär att funktioner från företagets dyrare telefoner nu också ska hitta ner till de billigare. Ett exempel på detta är LG Zero, en ny smart mobiltelefon riktad mot en yngre publik.

LG Zero har ett utförande i metall och går att få i två olika färger – guld och silver. Bildskärmen är på 5 tum och har en upplösning på 1 280 x 720 pixel. Mobilen har ett modest pris på cirka 2 500 kronor och med tanke på målgruppen är det föga förvånande att kamerafunktionerna är det centrala. LG Zero är utrustad med en kamera på 13 Megapixel och en bländare på f2,2. Från dyrare LG-mobiler har också den automatiska selfie-funktionen kommit där det går att hålla upp en hand framför kameran för att aktivera självutlösaren.

Därefter visar #LG upp nästa telefon, som riktar sig mot en helt annan målgrupp än Zero. LG Easy Smart 4G är specialanpassad för äldre mobilanvändare, som inte behöver de senaste funktionerna men som ändå vill ta del av mobil kommunikation i form av sociala nätverk och bilddelning.

Easy Smart 4G liknar på många sätt en artefakt från tidigt 2000-tal i och med att den är vikbar och består av två delar med en tryckskärm på överdelen och en knappsats med fysiska knappar undertill. För att ytterligare göra telefonen lättanvänd finns fyra stycken favoritknappar som leder direkt till apparna kamera, kontakter, e-post och en fjärde favoritapp användaren väljer själv. LG utlovar också extra stora ikoner för att underlätta navigering. LG Easy Smart 4G är redan ute i handeln till ett rekommenderat pris på 1 990 kronor.

Nästa del i Nexus-sagan

Huvudattraktionen sparas till sist, i form av det nya flaggskeppet Nexus 5X. Det är en uppföljare till den framgångsrika Nexus 5, och uppges representera den mest renodlade Android-upplevlesen som går att få. Nexus-telefonerna utvecklas i direkt samarbete med Google, där LG står för hårdvaran och Google mjukvaran.

Bland de hårdvarufunktioner som lyfts fram hör en fingeravtrycksläsare som sitter på baksidan av telefonen, lätt åtkomlig för pekfingret. Kameran imponerar också med sina 12,3 megapixel och en sensor på 1,55μm. Det innebär att kameran kan släppa in mer ljus, och bilder blir detaljrika även under sämre ljusförhållanden. Precis som Apples nya Iphone 6S kan Nexus 5X också filma i 4K-upplösning.

Vad gäller mjukvaran kommer Nexus 5X med nya Android 6.0, även kallad Marshmallow. En av de nya funktionerna är utökad integration med sökmotorn Google Now, kallad Now on Tap. Funktionen aktiveras med en särskild knapp, och kan söka automatiskt utifrån innehållet på exempelvis en webbsida. I en nyhetsartikel om nobelpriset dyker genast länkar till Alfred Nobel och Nobelsiftelsen upp, exempelvis.

Nexus 5X kommer ut i handeln 9 november, och finns tillgänglig med både 16 och 32 gigabyte lagringsminne. Priserna blir 4 490 respektive 4 890 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.