Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple döms för patentintrång

Apple har funnits skyldiga till patentintrång mot universitetet i Wisconsin och riskerar dryga böter för att ha använt forskningsuniversitetets teknologi i sina mobilprocessorer.

En domstol i Madison, Wisconsin har funnit Apple skyldiga till patentintrång mot universitetet i Wisconsin. Olovligen har Apple använt teknologi som ägs av universitetet i processorerna A7, A8 och A8X, rapporterar Reuters. Dessa processorer sitter i enheter som Iphone 5S, Iphone 6, Iphone 6 Plus och Ipad Air 2.

Patentet ifråga är från 1998, och Apple åtalades för intrång i januari 2014 av forskningsuniversitetets stiftelse WARF (Wisconsin Alumni Research Foundation). Apple har hävdat att de för det första inte gjort något intrång, och för det andra att patentet är ogiltigt. Apple har begärt att amerikanska patentverket ska granska huruvida det ska anses giltigt, men den begäran har avslagits.

Apple riskerar nu böter på upp till 862,4 miljoner dollar eller närmare 7 miljarder kronor. Domaren William Conley ska avgöra bland annat skadeståndets storlek och huruvida Apple medvetet utfört patentintrånget, något som kan höja skadeståndet.

WARF nöjer sig dock inte med detta, utan har också förra månaden lämnat in ett andra åtal mot Apple där de hävdar att även de nya processorerna A9 och A9X gör intrång i samma patent.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.