Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lanserar nya Researchkit-studier

Tillsammans med forskare lanserar Apple tre nya Researchkit-studier om autism, epilepsi och melanom.

Under sitt evenemang i mars i år presenterade Apple det nya ramverket Researchkit som är speciellt framtaget för medicinsk forskning. Det ska hjälpa forskare och läkare att samla in stora mängder data från deltagare med smarta mobiltelefoner.

Nu lanserar Apple tillsammans med forksare från Duke University, Johns Hopkins och Oregon Health & Science University tre nya studier om autism, epilepsi och melanom.

Forskarna kan skapa en app och använda Researchkit för att genomföra studier. Deltagarna kan lämna sitt samtycke via en interaktiv process, utföra aktiviteter, skicka in enkätsvar och själva bestämma vilken data de vill dela med sig av.

Apples operative chef Jeff Williams säger i ett uttalande att Appple är hedrade över att få arbeta med världsledande medicinska institutioner och ge dem verktyg som i slutändan kan hjälpa företagets kunder att leva hälsosammare liv.

"På bara ett halvår har Researchkit-appar för allt från astma och diabetes till Parkinsons sjukdom redan gett information till forskare runt om i världen och över 100 000 deltagare väljer att bidra med sina data för att utveckla medicinforskningen."

Forskarna på Duke University lanserar "Autism & Beyond" för föräldrar som har frågor om autism och andra utvecklingsstörningar. Teamet undersöker om kameran på framsidan av Iphone kan användas för att upptäcka tecken på utvecklingsstörningar vid en mycket tidigare ålder än hittills. Appen använder algoritmer för att läsa av känslor i samband med att barn ser på en video på telefonen.

Johns Hopkins studie handlar om epilepsi. I studien undersöks om Apple Watch och andra sensorer som bärs på kroppen kan användas till att förutse när ett anfall kommer att inträffa och hur länge det kommer att pågå. Under studiens inledade skede använder forskarna en komplikation på Apple Watch som gör det möjligt för patienter att med ett tryck starta appen som samlar in data från accelerometern och pulsmätaren för att mäta anfallet och skicka en notis till en närstående.

Oregon Health & Science University undersöker om det går att använda digitala bilder som tagits med Iphone för att ge information om förändringar i leverfläckar och risken för utveckling av melanom.

Researchkit är öppen källkod och finns därmed tillgängligt för andra plattformar än IOS. Mer information om det hittas på www.researchkit.org. Researchkit-studier finns tillgängliga i Hongkong, Kina, Schweiz, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.