Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Plex börjar om med ny app

Den populära mediaspelaren Plex börjar om från början, och släpper en helt ny app för Mac, Windows och Linux.

#Plex ligger bakom en av de mest populära lösningarna för att strömma och sortera sitt egna medieinnehåll, tack vare kraftfulla funktioner och att klienten finns tillgänglig på många olika plattformar. Nu har Plex dock valt att gå tillbaka till ritbordet, och släpper en helt ny mediaspelare som helt enkelt kallas Plex Media Player.

Den nya appen ersätter den nuvarande Plex Home Theater som inte kommer att uppdateras vidare. Plex Media Player bjuder bland annat på ett nytt gränssnitt, som påminner om den nya versionen av Plex för IOS som släpptes i augusti. En helt ny uppspelningsmotor baserad på den öppna mediaspelaren mpv ska också ge bättre prestanda och stabilitet än tidigare. Plex själva skriver på sin webbplats:

"Vi tittade länge och kärvt på vårt nuvarande flaggskepp för hemmabioentusiaster, Plex Home Theater, och frågade oss själva vilka bitar vi ville ta till nästa nivå, och vilka vi gladeligen kunde offra för att få en smalare, tuffare, vackrare och mer ändamålsenlig premiumupplevelse av Plex."

Användare som har premiumkontot Plex Pass kan ladda ned den nya appen direkt för Mac, Windows eller Linux. Efter en prövoperiod kommer appen att bli tillgängliga för alla användare helt gratis.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.