Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook uppdaterar IOS-app med batterifix

Facebook uppdaterar sin IOS-app och kommer med en förklaring till varför den drar så mycket batteri.

På sistone har Facebook-appen för IOS hamnat i centrum på grund av sin höga batteriförbrukning. Undertecknad valde till slut att helt ta bort appen, men kanske är det dags att ge den en ny chans.

I ett inlägg på sin Facebook-sida berättar Ari Grant, teknisk chef på Facebook, att företaget hittat några orsaker till den höga batterikonsumtionen och att lösningar till några av dem finns med i en ny uppdatering av appen.

"Vi har hittat några orsaker och har identifierat ytterligare förbättringar, några av dem finns med i uppdateringen som släpptes idag."

Grant berättar att de hittat ett problem i nätverkskoden som orsakar en "CPU spin". Han förklarar det som ett barn i en bil som hela tiden frågar "när är vi framme?", en fråga som i sig inte hjälper till att komma fram fortare. Resultatet är att appen drar mer batteri än vad som är tänkt och den senaste Facebook-appen innehåller några förbättringar som bör göra problemet något bättre.

Ett annat problem är hur appen hanterar ljudsessioner. Om användare ser på ett videoklipp och sedan lämnar appen händer det att ljudsessionen fortsätter att spela ljud tyst. Det här är som när du stänger en musikapp och vill fortsätta att lyssna på musiken medan du gör annat, men i det här fallet var det inte meningen och inget fortsatte att spela, skriver Grant. Den nya appen tar bort bakgrundsljud helt och hållet.

Batteriproblemen har däremot inget att göra med den valfria platshistoriken i Facebook-appen eller något annat relaterat till platsinformation.

"Om du inte har valt att aktivera den här funktionen genom att alltid tillåta platsinfo och också aktiverat platshistorik i appen, då har vi inte tillgång till din enhets platsdata i bakgrunden. Problemen som beskrivits ovan ändrar inte det här alls."

Namn
Facebook
Plattform
IOS
Utvecklare
Facebook, Inc.
Version
42.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Svenska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, danska, engelska, finska, franska, grekiska, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, malajiska, nederländska, norska, bokmål, polska, portugisiska, rumänska, ryska, spanska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ungerska, vietnamesiska, zulu
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.