Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Runkeeper flyttar in i Apple Watch

Den populära appen Runkeeper uppdateras för Watch OS 2 och kan nu köras direkt från Apple Watch.

Runkeeper hör till en av de allra mest populära apparna för träning och nu kommer en större uppdatering med stöd för både IOS 9 och Watch OS 2. Det senare innebär att appen numera körs direkt från klockan och därmed behöver du inte längre ha med dig telefonen ut på träningspassen.

Med Runkeeper-appen i Apple Watch kan användare starta olika aktiviteter utan att telefonen är inblandad och appen har också tillgång till pulsmätaren. Efter avslutat träningspass visas en översiktsvy med distans, varaktighet, genomsnittligt tempo och ett genomsnitt för pulsen.

Användare kan byta aktivitetstyp under en pågående träning direkt i klockan, bra om du är ute och springer, men blir alldeles för andfådd och trött och börjar gå istället. Det går också att pausa en träning om du fastnar vid ett rödlyse genom att använda Force Touch eller svepa åt höger.

Eftersom Apple Watch inte har någon inbyggd GPS kommer Runkeeper-passen som körs utan telefonen inte att ha någon karta, för det krävs det fortfarande att telefonen tas med.

Innan telefonen kan lämnas hemma rekommenderas användare att ha med sig båda enheterna under några pass för att kalibrera appen i klockan, precis som det fungerar med Apples inbyggda träningsapp.

En annan nyhet är att Runkeeper nu kan analysera dina träningar utifrån musiken du lyssnat på. När du har sprungit får du se ditt tempo för varje låt du lyssnade på och kan se om det verkligen är så att du springer snabbare till en viss låt.

Namn
Runkeeper - GPS Running, Walk, Cycling, Workout and Weight Tracker
Plattform
IOS
Utvecklare
RunKeeper, LLC
Version
6.2
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Svenska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, tyska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.