Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Apple TV saknar stöd för IOS-appen Fjärrkontroll

Apples nya lösning för vardagsrummet är i kundernas händer, men lider av en del begränsningar så som saknat stöd för Apples egna app Fjärrkontroll.

Nya Apple TV har nu börjat säljas, och många kunder som varit tidigt ute med sina beställningar har redan hunnit få sina svarta lådor. Bland våra användare här på 99mac har mottagandet varit blandat, många gillar möjligheten att ladda hem appar, men produkten har också begränsningar, varav vissa är förvånande.

En sak som nya Apple TV saknar är stöd för trådlösa tangentbord. Bluetooth-anslutningen fungerar i dagsläget endast med den medföljande fjärrkontrollen, handkontroller samt hörlurar.

Inte heller fungerar nya #Apple TV tillsammans med Apples egen IOS-app Fjärrkontroll. Detta framkommer i ett supportdokument som uppdaterats i samband med lanseringen av nya Apple TV.

Appen Fjärrkontroll har tidigare varit ett smidigt sätt för Iphone- och Ipad-användare att styra äldre versioner av Apple TV om de inte velat använda fjärrkontrollen. En anledning till att appen inte uppdaterats med stöd för den nya hårdvaran kan vara att Apple vill uppmana användning av den nya fysiska fjärrkontrollen, eller den nya röststyrningen med Siri (som dock inte finns på svenska).

Det är också möjligt att en uppdatering inom kort kommer att ge appen stöd för nya Apple TV, som förhoppningsvis också får stöd för trådlösa tangentbord i framtiden.

Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.