Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Datorbyte blir busenkelt med nya Power Mac G5

Den nya Power Mac G5-modellen som lanserades i dagarna är Apples första dator som är försedd med den nya "System Migration"-funktionen. Förutom att föra över viktiga filer från din gamla till din nya Mac, så ställer den också in din nya dator precis som den gamla var inställd. Att byta dator behöver från och med nu inte innebära flera dagars arbete med att få allt att bli som innan.

När du startar din nya Power Mac för första gången frågar Apples inställningsassistent om du vill genomföra en "System Migration". Efter att du anslutit en FireWire-kabel mellan datorerna kommer din nya dator systematiskt att fråga vilka filer och inställningar du vill föra över. Du kan bland annat välja att rädda användarkonton, applikationer, nätverksinställningar etc. När du beskrivit vad som ska räddas, börjar din nya dator automatisk att via FireWire föra över de nödvändiga filerna. Har allt gått som det ska bör du nu kunna fortsätta att arbeta, precis som om det vore din gamla dator.

99mac har själva inte hunnit testa funktionen. Men en utvärdering kommer att komma.

MacFix it hade den fullständiga storyn.
Bilder kommer från MacFix IT.

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.