Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google söker samarbete kring nya processorer

Google vill få en större enighet bland Android-mobiler för att mer effektivt kunna skicka ut uppdateringar och konkurrera med Apples Iphone. Bolaget sägs nu uppvakta processortillverkare.

Google vill hitta nya samarbetspartners för att utveckla en ny serie mobilprocessorer till bolagets Android-telefoner. Syftet är att på ett effektivare sätt kunna konkurrera mot Apple, som i allt högre grad skräddarsyr sina egna processorer i A-serien. Detta rapporterar The Information (kräver inloggning).

Sortimentet av Android-mobiler skiljer sig rejält gällande vilka komponenter som används för processor, kamera, basbandsprocessor och sensorer. Den stora bredden uppges nu hindra #Google från att snabbt och effektivt uppdatera funktionalitet för att möta konkurrensen. Många användare som köpt billigare Android-telefoner kan heller inte uppdatera sina enheter till nyare versioner av Android.

Google har nu inlett förhandlingar med olika hårdvarutillverkare för ett potentiellt samarbete. Målet är att få en större enighet kring hårdvara och prestanda som tillverkare av Android-mobiler kan anpassa sig till.

Google uppges också vara ute efter en del särskild funktionalitet som ska göra Android mer konkurrenskraftigt gentemotmot Apples mobiler. Särskilt efterfrågas en mer sofistikerad bildhantering vilket skulle tillåta användaren att ta bilder snabbare eller skicka foton till Googles servrar för lagring och analys.

Google eftersträvar också en rörelsecoprocessor liknande Apples M9, som tillåter en effektiv mätning av användarens rörelser och åtkomst till Siri genom att säga "Hej Siri". Även en infraröd sensor för att mäta avstånd ska vara av intresse.

Marginalerna en utmaning

Enligt rapporten är ett av de hinder som möter Google att vinstmarginalerna på de flesta Android-mobiler redan är låga vilket kan göra det svårt att locka mobiltillverkare att använda dyrare komponenter.

En annan utmaning är att det inte bedöms troligt att processortillverkare så som Qualcomm och Mediatek är intresserade av att skapa produkter med ett annat bolags teknologi, istället för sina egna. I dagsläget tjänar dessa tillverkare pengar på att licensiera sin egen teknik, och frågan är vad de har att vinna på att bli en tredje part åt Google och tillverka likadana komponenter som andra partners.

Slutligen spekulerar rapporten i att Googles försök att skapa enighet hos processortillverkare kan leda till ytterligare problem med konkurrenslagstiftning i både USA och EU.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.