Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple patenterar delad "mediastation"

Ett Apple-patent beskriver hur innehåll kan lagras och delas i en mediastation på nätet, vilket kan innebära att Apple utvecklar en sådan tjänst.

Apple har fått en patentansökan godkänd från amerikanska patentverket gällande ett sätt att "komma åt digital media". Patentet beskriver en metod för att låta filmer, musik, bilder och annat att delas över ett nätverk via en så kallad "mediastation".

En sådan mediastation tillåter en användare att strömma digitalt innehåll från en dator till en annan enhet via en nätverksanslutning. Ett exempel på en sådan lösning är Plex, som bland annat har släppt en klient till nya Apple TV.

Apples lösning skulle dock ge utökad funktionalitet när det gäller att dela innehållet med andra användare. Patentet beskriver hur ägaren till innehållet kan dela materialet genom att skicka en länk som ger åtkomst till en annan användare.

Åtkomsten kan också skräddarsys för varje användare, och dessutom ställas in utifrån användarens tidigare preferenser. Det hela tycks påminna om hur rekommendationer fungerar i tjänster som Itunes. Programvaran kan utifrån preferenserna skapa flera olika versioner av mediastationen som visas för olika typer av användare.

Ett patent innebär dock inte att Apple faktiskt kommer att utveckla en sådan tjänst. Inte heller finns det någonting som tyder på att det skulle bli en app liknande Plex som är gjord för att dela eget material. Det är möjligt att Apple utvecklar en sådan tjänst för att enkelt dela innehåll mellan olika Apple-enheter i hemmet och på resa. Men mer troligt är kanske att det handlar om utökad funktionalitet för befintliga tjänster som Apple Music och Itunes, eller kommande tjänster som den länge omtalade tv-tjänsten från Apple.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.