Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fiffig kabel söker finansiering

Den smarta kabeln Litewire laddar upp till dubbelt så snabbt, skyddar din data och klarar både Lightning och USB.

Att ladda våra mobila enheter är alldeles för krångligt tycker företaget Litewire. Deras analys av situationen är dock att det som oftast saknas inte är USB-kontakter för laddningen, utan själva kabeln. Lösningen har fått samma namn som företaget, och är en kort, smidig och tålig kabel som klarar både Lightning och Mikro-USB.

Litewire är knappt 15 centimeter lång, och kommer i ett tåligt fodral som ska klara att köras över av en bil, och som dessutom går att fästa i nyckelknippan.

En intressant funktion med #Litewire är också att den enbart är avsedd att ladda. Dataöverföring via kabeln är blockerad, för att hindra risken att enheten som laddas utsätts för intrång när den laddas vid offentliga laddningsstationer och främmande USB-kontakter.

Att kabeln inte synkroniserar data ska också enligt Litewire göra den upp till dubbelt så snabb att ladda upp enheternas batterier när den ansluts till en dator. Uppladdningen sker lika snabbt som om kabeln var ansluten till en väggladdare.

Litewire har nu dragit igång ett Kickstarter-projekt för att producera kabeln, och målet är 20 000 kanadensiska dollar, motsvarande ungefär 131 000 kronor. Den som vill få en kabel måste bidra med som minst 15 kanadensiska dollar eller 98 kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.