Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Instagram stoppar tredjepartsappar

Det sociala nätverket Instagram stänger åtkomst för appar från tredje part, som inte längre kan komma åt tjänstens bildflöden.

De flesta som använder #Instagram gör det genom den officiella mobilappen, men det finns också en del andra appar som visar Instagrams flöden med hjälp av ett API. Ett exempel är appar som visar Instagram på en Ipad eller en dator, där det inte finns någon officiell app. Appar som använder Instagrams API är exempelvis Flipboard, Flow, Padgram, Retro och Webstagram.

Nu har dock Instagram ändrat sina regler, och kommer inte längre att tillåta nya tredjepartsappar att ansluta till tjänsten. Från och med 3 december kommer Instagram åter att godkänna appar för sin tjänst, men då bara för att få åtkomst till en användares egna bilder - inte andra bilder i flödet. Appar som redan idag visar Instagramflöden har fram till 1 juni 2016 på sig att ändra till de nya reglerna.

Under de nya reglerna uppger Instagram att de kommer att skapa en "mer hållbar miljö byggt runt autentiska upplevelser på plattformen". Enligt Instagram tycker många användare att det är otydligt var deras innehåll visas och delas, något som ska ha varit avgörande för förändringarna.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.