Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook hjälper dig hantera ditt ex

Facebook vill underlätta när en relation tar slut och inför verktyg som ska göra det enklare att blockera före detta partners inlägg, och dölja sina egna utan att behöva blocka personen.

Det sociala nätverket Facebook har idag annonserat nya funktioner som ska hjälpa användare att som nyligen lämnat en relation. Idag börjar Facebook testa verktyg som ska underlätta att bestämma vilken typ av samröre som ska tillåtas med en före detta partner.

När en användare ändrar sin relationsstatus på #Facebook kommer en del förslag på åtgärder att dyka upp. Bland annat har användaren möjligheten att välja att dölja inlägg från sitt ex utan att för den skull behöva säga upp vänskapen eller rentav blocka personen.

Samma verktyg låter också användare dölja sina egna inlägg och bilder från sin tidigare kärlek. Även tidigare inlägg där de båda blivit taggade går att redigera och dölja, antingen enstaka eller allihop. Facebook själva skriver om de nya funktionerna:

"Facebook är en plats för att dela livets viktiga ögonblick, vilket för många människor innefattar deras romantiska förhållanden. När ett förhållande tar slut har vi hört från människor att de ibland har frågor om vilka alternativ som finns på Facebook."

De nya verktygen kommer att börja rulla ut bland mobilanvändare i USA idag, och kommer sedan att finjusteras och spridas ytterligare beroende på respons.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.