Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Julklappsguide för sista minuten

Har du ännu några julklappar kvar att inhandla och slut på idéer? Lugn, bara lugn. 99mac guidar till lämpliga inköp.

Nu är det snart julafton och en del av er känner kanske panik över de sista julklapparna. 99mac-redaktionen bjuder här på några klapptips som går att svänga ihop så här i sista minuten. Allt som en del i vår serie #99mac räddar julen.

Har du något bra tips så dela gärna med dig i kommentarerna nedan.

Prenumeration

Varför inte passa på att ge bort en prenumeration på någon lämplig tjänst? Det finns gott om alternativ att välja mellan om vi tänker oss strömmad media. En del av de här tjänsterna säljer presentkort digitalt, andra kan du hitta presentkort till i exempelvis mataffären. Här nedan kommer några exempel.

Tjänst

Typ

Netflix

tv-serier, filmer

Spotify

musik

Readly

magasin, tidningar

Storytel

ljudböcker

Välgörenhet

Till den där personen som redan har allt kan du alltid satsa på att skänka en slant till välgörande ändamål och ge bort ett gåvobevis. Här nedan listar vi några exempel.

  • Actionaid är en organisation som samlar in pengar till välgörenhet genom att bland annat sälja gåvobevis för getter, skolböcker eller cyklar. Organisationen arbetar bland annat med att stötta kvinnor och flickor att bli mer självständiga.

  • Vill du istället göra något för alla som är på flykt kan du stötta UNHCR i någon annans namn. Pengarna går bland annat till tält, filtar och vatten.

  • Ömmar du eller mottagaren extra för djur går det att stöda Världsnaturfonden WWF.

Egna presentkort

Om det verkligen råder både tidsbrist och pengabrist är det ofta väldigt uppskattat med ett egenhändigt hopknåpat presentkort. Det finaste vi kan ge är ju av vår egen tid, och ingen vän kan väl undgå att bli smickrad av att få en middagsbjudning på tu man hand. Sambos blir säkert minst lika glada av tio stycken kuponger för diskhantering, dammsugning eller annat tråkigt.

Pages är ett bra program som medföljer Mac med vilket det är enkelt att snabbt slänga ihop ett eller flera presentkort. Det finns en färdiggjord mall för att göra intyg - bara att skriva dit egen text och skriva ut!

Pengar

Det här är kanske inte den roligaste presenten att ge bort, men det hamnar alltid högt på listor över vad människor önskar sig mest i julklapp. Sväng ihop ett eget kort (med exempelvis Pages som vi nämner ovan) och lägg det tillsammans med en slant i ett kuvert. Glöm inte att ge det hela en personlig touch med en fin handskriven lyckönskning.

Dra till macken

Många affärer har öppet även på julafton, men för den som har riktigt bråttom duger ett stopp på en bensinmack eller kiosk. Här kan du hitta chokladaskar, blommor och varför inte presentkort till Itunes.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.