Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple vill köpa delar av Time Warner

Apple håller ögonen på koncernen Time Warner för att om möjligt köpa delar av bolaget. Koncernen är under hård press från investerare att dela upp verksamheten och sälja framgångsrika dotterbolag som HBO.

Den amerikanska mediakoncernen Time Warner är under hård press från sina investerare att sälja delar av sin verksamhet eller hela bolaget.

Skälet är att Time Warners olika delar värderas högre per aktie än koncernen som helhet. Uppstyckat i delar kan aktievärdet bli upp till 40 procent mer. Om vinstdrivande delar som HBO skulle säljas och bli ett fristående bolag anses det också bättre kunna konkurrera med Netflix globalt, rapporterade tidningen New York Post tidigare i veckan.

Inga officiella uppgifter finns ännu om att Time Warner är till salu, men flera andra bolag håller ögonen öppna för möjligheter till ett eventuellt köp. Enligt New York Post består intressenterna av bland andra Apple, AT&T och 21th Century Fox. De sistnämnda gav redan 2014 ett anbud på Time Warner, men nekades.

Del i Apples tv-satsning

För Apples del spekuleras det i att delar av Time Warner kan vara en viktig resurs i teknikjättens försök att lansera en egen nätbaserad tv-tjänst. Nyhetskanalen CNN och sportkanalen Turner Sports skulle båda kunna bli viktiga komponenter i Apples utbud, liksom tidigare nämnda HBO med populära produktioner som Game of Thrones under sin fana.

Apple samarbetade med #HBO förra året när nättjänsten HBO Now lanserades exklusivt på Apple TV. Eddy Cue är den chef på Apple som uppges ha det övergripande ansvaret att säkra avtal med innehållsleverantörer om Apples tv-satsning. Cue följer nu utvecklingen inom Time Warner noga uppger New York Post, och hänvisar till källor nära Apple.

Visste du...

Time Warner har cirka 26 000 anställda och bildades 1990 genom en sammanslagning av Warner Communications och Time Inc. Bolag inom koncernen är bland annat HBO, New Line Cinema, Warner Bros Entertainment, CNN, Cartoon Network, Hanna-Barbera, Castle Rock Entertainment och DC Comics. Tidigare ingick också AOL och skivbolaget Warner Music Group.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.