Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Försök hålla dig vid liv i Dumb ways to die 2

I det roliga spelet Dumb ways to die 2 finns det många dumma sätt att dö på. Det är rent av lika kul att klara ett av minispelen som att inte göra det.

"Dumb ways to die" är en kampanj från Metro Trains i Melbourne, Australien som vill lyfta fram och lära ut järnvägssäkerhet. Kampanjen blev viral i slutet av 2012 och musikvideon har vid det är laget nästan 120 miljoner visningar.

I musikvideon dör gulliga animerade karaktärer på olika dumma sätt: någon petar på en grizzlybjörn med en pinne, någon gömmer sig i en torktumlare och i slutet är det ett gäng som står för nära plattformens kant på tågstationen och ramlar ned framför tåget, någon går över spåren och en annan försöker köra runt nedfälld en vägbom vid en tågkorsning. Men det släpptes också ett spel med 18 minispel som gick ut på att försöka rädda karaktärerna.

Nu finns ett nytt spel i App Store som heter Dumb ways to die 2: the games där nya karaktärer möter slutet på dumma sätt – om inte du kan rädda deras skinn. Det är hysteriskt roligt.

Nytt ännu större

Det nya spelet är ännu större och består av 52 minispel där du ska försöka hålla dig vid liv så länge som möjligt för att få mer poäng och låsa upp favoritkaraktärer. Det finns också en arena där du kan tävla mot dina vänner.

Spelen är enkla och går ut på att trycka, svepa eller liknande enkla gester för att göra saker som hoppa över isvakar, slå en pingvin eller plocka insekter ur håret på ett monster. Misslyckas du med att få karaktären att överleva en viss tid förlorar du ett liv. Du har tre liv på dig att samla poäng till topplistan.

När en spelomgång är slut för att du dött på dumma sätt tre gånger får du möjligheten att dela hur du dog med en rolig bild via Facebook eller Twitter och får också veta hur du ligger till på topplistan.

Spelet är gratis att ladda ned, men kommer då med ganska störiga reklampauser. Det kostar 10 kronor att slippa annonserna vilket det helt klart är värt. Vill man låta barn spela kan man köpa ett barnläge för 30 kronor (då behöver man inte använda några tokens (kostar riktiga pengar att köpa nya) som krävs för en del av spelen.

Omdöme

Efter att jag lagt ut tian som behövs för att slippa reklamen är det här precis min typ av humor och jag sitter här och skrattar för mig själv på redaktionen. Det är ett perfekt spel att köra på tunnelbanan på väg till jobbet eller när helst du har en liten stund över.

Namn
Dumb Ways to Die 2: The Games
Plattform
IOS
Utvecklare
Metro Trains Melbourne Pty Ltd
Version
1.4
Pris
Gratis (erbjuder köp inuti-appen)
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Svenska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, engelska, franska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, polska, portugisiska, ryska, spanska, tjeckiska, turkiska, tyska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.