Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fond ska säkra Wikipedias framtid

Stiftelsen bakom sajten Wikipedia inrättar en fond för att säkra finansieringen av det populära uppslagsverket.

Det digitala uppslagsverket #Wikipedia har blivit en självklar del i många internetanvändares vardag. Förra veckan fyllde sajten 15 år, och under hela den tiden har Wikipedia inte använt sig av reklam för finansiering. Istället har regelbundna kampaner bett användare om bidrag för att hålla sajten igång. Nu meddelar stiftelsen som driver sajten – Wikimedia Foundation – att en ny fond har inrättats för att säkra Wikipedias framtid.

Wikimedia Endowment som fonden heter ska finansiera både Wikipedia och andra av stiftelsens projekt. Fonden har grundats genom att inledande bidrag från Wikimedia Foundation, men målet är att samla in 100 miljoner dollar under de närmaste tio åren, motsvarande cirka 858 miljoner kronor.

Visste du...

  • Wikipedia har över 17 miljoner artiklar, och fler skapas varje dag.

  • Wikipedia finns på 262 olika språk, men flest artiklar finns på engelska – över 3,5 miljoner. Det gör engelska Wikipedia till världshistoriens största encyklopedia.

  • Det tidigare rekordet hade kinesiska Yongle Dadian som sammanställdes år 1408 och skulle samla all skriftlig kunskap i Kina. Idag finns endast fragment av Yongle Dadian kvar.

  • Wikipedias servrar finns i Florida, USA. Därför måste sajtens innehåll följa amerikansk lagstiftning.

  • Ungefär 50 procent av Wikipedias trafik kommer från Google-sökningar.

(Källa: IT Pro)

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.