Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bill Gates minns Steve Jobs i radioprogram

Bill Gates gästar det brittiska radioprogrammet Desert Island Discs, och väljer en Beatles-låt för att sammanfatta relationen till Steve Jobs.

Ett av de mest långvariga programmen hos den brittiska radiokanalen BBC Radio 4 är Desert Island Discs, som sändes första gången 29 januari 1942. I programmet intervjuas en känd person, och väljer åtta inspelningar (oftast musik) som betyder mycket för dem, och som de skulle ta med sig till en öde ö.

Nyligen gästade Microsofts grundare Bill Gates programmet, och intervjuas av Kirsty Young som agerat programledare sedan 2006. Gates pratar om många olika ämnen, bland annat barndomen, bilar, sin hustru Melinda Gates och deras arbete för att utrota dödliga barnsjukdomar.

Bill Gates pratar också om Apples grundare och tidigare vd Steve Jobs som gick bort 2011. För att sammanfatta deras relation valde Gates Beatles-låten Two of us.

"Steve Jobs är en unik person i hemdatorns historia utifrån vad han skapade på Apple. Under vissa perioder var vi allierade och arbetade tillsammans – jag skrev mjukvara till den första Apple II. Ibland kunde han vara väldigt hård mot en, och ibland väldigt uppmuntrande. Han fick människor att göra ett riktigt bra jobb."

Värt att nämna är att också Steve Jobs tyckte att den valda låten sammanfattade deras relation väl. Under en intervju 2007 där de båda närvarade avslutade Jobs med att citera några rader från Beatles-låten.

Avsnittet med Bill Gates är 45 minuter, och går att lyssna på via BBC:s webbplats.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.