Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple byter in trasiga Iphone

Apple utökar möjligheten att byta in en äldre Iphone mot en ny. Nu går det också att lämna in trasiga enheter och få rabatt på köpet av en nyare modell.

Apple har sedan ett par år tillbaka ett inbytesprogram för Iphone och Ipad i sina butiker. Kunderna får sina äldre enheter värderade och beloppet dras av vid köpet av en ny enhet. Apple har tidigare ställt krav på att inbytesenheterna ska vara hela, men det ändras nu.

Programmet utökas med start den här veckan till att också gälla enheter med defekter på skärmar, kameror eller knappar, rapporterar 9to5mac. Dessutom kan personal i butikerna snart installera skärmskydd åt kunder i ett annat nytt initiativ.

Kunder kan nu komma in med Iphone 5S, Iphone 6 och 6 Plus även om de har spräckta skärmar eller trasiga knappar och få pengar i form av rabatt vid köp av en ny telefon.

Tanken är att det kan bli billigare för kunderna att köpa en ny enhet än att laga den de har, lite beroende på om de köper den nya enheten med exempelvis ett abonnemang eller en avbetalningsplan tillsammans med rabatten.

I slutet av 2014 kom Apples inbytesprogram också till de svenska butikerna. Om de här nya ändringarna börjar gälla även här inom någon snar framtid är inte känt än. Vi har sökt Apple för en kommentar.

En annan nyhet är att Apples butikspersonal kommer att erbjuda kunder hjälp med att installera ett skärmskydd inom de kommande veckorna. Återigen är det inte känt om det här gäller i butiker även utanför USA. Apple gör det här i samarbete med Belkin och kanske också andra tillverkare. Butikerna kommer få speciella installationsmaskiner för ändamålet.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.