Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sverker drabbad av virus?

I slutet på November förklarade Sverker Olofsson hur man skulle skydda sig mot datorvirus med diverse avancerade metoder. 99mac uppmanade medlemmarna att kontakta Plusredaktionen för att ge dom ett betydligt trevligare alternativ: köp en Mac! Nu visar det sig att mailen aldrig kom fram, redaktionen hade blivit drabbad av virus...

Den 25:e November 2003 skrev vi nyheten "Sverker varnar för virus" och många medlemmar skyndade sig att kontakta Sverker Olofsson via epost. Vi har fått ta del av det smått otroliga svaret ifrån redaktionen som kom först idag!

En 99mac-medlem skrev till Plus 2003-11-26 00:05:35:
"Visst kan man hålla på och fixa brandväggar, ladda ner patchar och installera anti-virus program. Ett annat alternativ är att köpa en Macintosh med Mac OS X (Panther). Till denna plattform finns i dagens läge inte ett enda känt virus som kan"förstöra" data för användaren. Dessutom slipper man risken att få sitt modem kidnappat. Detta är ett alternativ som Ni borde ha nämnt."

Ikväll kom svaret:

"Hej! En smärre katastrof har drabbat Plus!
Tekniskt strul har resulterat i att ditt mejl tillsammans med tips och synpunkter från 3 000 andra tittare, kommit fel och dykt upp först nu. Vi kommer förstås att gå igenom alla mejl, även om det kommer att ta lite tid. Är ditt ärende fortfarande aktuellt så ber vi dig därför skicka om det - nu när felet är åtgärdat.

Vi är verkligen jätteledsna för det som inträffat och ber tusen gånger om ursäkt.

Hälsar Plus-redaktionen"

- Var det så enkelt att dom fick virus som slog ut mailen?

Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.