Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-chefer gästar The Talk Show

Apple-cheferna Eddy Cue och Craig Federighi gästar Apple-podden The Talk Show för att prata om mjukvara.

Under Steve Jobs ledning hörde det till undantagen att Apples chefer uttalade sig i media, men med Tim Cook som vd har detta blivit allt vanligare. Den kände bloggaren John Gruber har i sin podcast The Talk Show tidigare fått besök både av Apples produktchef Phil Schiller och mjukvaruchefen Craig Federighi.

I det senaste avsnittet är Federighi tillbaka som gäst, och den här gången har han med sig Eddy Cue som är Apples chef över internettjänster. Avsnittet är cirka en timme långt och handlar om mjukvara, buggrapportering och framtiden för kritiserade appar så som Itunes.

Många av Apples appar och tjänster har på senare tid kritiserats för att vara instabila och buggiga, bland annat i en uppmärksammad artikel av journalisten Walt Mossberg. Både Cue och Federighi bemöter kritiken i programmet, och uppger att inget är viktigare för Apple än väl fungerande mjukvara och nöjda kunder.

Båda cheferna säger att på det stora hela är Apples program betydligt stabilare nu än för fem år sedan, och antalet krascher har gått ner ordentligt. Däremot säger de att Apple idag opererar på en helt annan skala, med över en miljard enheter i bruk och 782 miljoner Icloud-användare.

Eddy Cue avslöjar också några andra siffror, till exempel att Apples meddelandetjänst Imessage hanterar 200 000 meddelanden per sekund under högtrafik, och att betaltjänsten Apple Pay hanterar 750 miljoner transaktioner varje vecka.

Vad gäller Itunes säger Eddy Cue att programmet har sina rötter i en tid när allting synkroniserades med hjälp av en sladd till datorn. När Apple Music lanserades förra året övervägde Apple att inte bygga in den i Itunes, men valde att göra det eftersom de ville låta användare slå ihop sina befintliga musiksamlingar med molnet.

Cue utlovar dock många förbättringar i Itunes med nästa uppdatering av OS X som han säger kommer nästa månad. Craig Federighi säger också att en ny version av appen Fjärrkontroll för IOS är på gång att användas med nya Apple TV. Appen ska kunna användas med alla Siri-funktioner, och dessutom agera en andra kontroll vid spel för två spelare.

Avsnitt 146 av The Talk Show går att lyssna på via webbsajten Daring Fireball eller via Itunes.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.