Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

MWC 2016

Caterpillar bygger in värmekamera i mobilen

Caterpillar har en serie stryktåliga mobiler som nu får sällskap av ett nytt flaggskepp med inbyggd värmekamera från Flir.

Om vi säger Caterpillar tänker du antagligen på stora gula maskiner snarare än mobiltelefoner, men faktum är att det amerikanska företaget har en serie stryktåliga mobiler under namnet Cat Phones som de riktar till bland annat byggare, elektriker och rörmokare.

#Mobile World Congress finns företaget på plats med sitt senaste flaggskepp, telefonen S60 som förutom att vara en fena på att bada kommer med en inbyggd värmekamera från världsledande Flir.

99mac träffade på #Flir första gången under mässan Macworld år 2014 där de visade upp ett Iphone-skal med värmekamera för Iphone. Nu finns deras teknik för första gången inbyggd i en mobiltelefon – Cat S60.

Telefonen har två kameror på baksidan, en vanlig och så värmekameran. S60 använder båda för att ta bilder där användaren kan byta mellan den vanliga bilden och värmebilden. Användaren kan när som helst lägga in mätpunkter för att se hur varm en viss punkt är i bilden, även efter att bilden är tagen.

När det gäller vattentåligheten matchar inga andra telefoner S60 enligt Caterpillar. S60 tål att vara i vatten upp till fem meters djup i en timmes tid utan att ta skada. Det betyder att den kan användas för att ta undervattensbilder antingen i jobbet eller varför inte på semestern.

Cat S60 kommer att finnas tillgänglig i butiker senare i år och kosta 649 euro, vilket borde bli någonstans kring 6 500 kronor. Flir säljer fortfarande värmekameror som tillbehör till mobiler och modellen Flir One går loss på 2 590 kronor och finns för IOS och Android.

Specifikationer

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 617

  • Bildskärm: IPS LCD 4,7 tum (1 280 x 720 pixel, 312 ppi)

  • Minne: 3 GB RAM, 32 GB lagring, microSD upp till 128 GB

  • Kamera:13 MP kamera på baksida (Med FLIR värmekamera), 5 MP framsida

  • Batteri: 3 800 mAh

  • Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow

  • Trådlösa anslutningar: Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, dual-band, Wifi-direct, DLNA, Bluetooth 4.1

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.