Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Appledagarna drar genom landet...

Borås var igår, tillsammans med Västerås först ut när Appledagarna (eller Apple Roadshow) rullar genom landet och besöker ett tjugotal orter. Men intet nytt under solen från Apple, i alla fall inte för oss som följer utvecklingen på 99mac.

I Borås kunde man njuta av en inledning av Apple som pågick en dryg halvtimma. Följer man 99mac frekvent var det dock inga häpnadsväckande nyheter som presenterades. En genomgång av iLife-serien kompletterades med filmen 1984 och "skrytsnack" om Xserve och Xserve-raid.

Efter Apples seminariedel tog NetworkInnovations över och presenterade sina lösningar för proofing, färgkalibrering och kommunikation mellan byrå, repro och tryckeri. Det intressanta i sammanhanget är att man med systemen tillåts göra webbaserad proofing på skärm (förutsatt att man inte har superhöga färgkrav) och att PDF:erna som systemet genererar preflightas och certifieras vid inskickning till repro/tryckeri och därmed kan gå rakt in i produktionen utan vidare kontroll (annat än den mottagaren server gör av certifieringen).

Avslutningsvis visade HP (genom Scribona) upp sina lösningar för Mac med tyngdpunkt även här på den grafiska branschen och därmed skrivar-/storformatsprint-/proofing-/multifunktion-/högkapacitetslösningar.

Det mest spännande i det här segmentet var en tunn scanner som placeras direkt mot föremålet (exempelvis en affisch på en vägg, eller varför inte klotter på en tunnelbanevagn) och direkt läser av detsamma. Skojigt! men kanske inte så särskilt användbart?

I Appledagarna ingår även seminarier för arkitekter, utbildningssektorn samt ekonomi/företag. Den förstnämnda var ämnad för Borås men lockade inte tillräckligt antal deltagare, de övriga två fanns inte med i planeringen för Borås ens från start.

Är du intresserade av prepresslösningar för den grafiska branschen kan jag varmt rekommendera ett besök på Appledagarna. Är du däremot ute efter att få klämma och känna på en massa prylar från Apple kommer du nog tyvärr att bli besviken. Några G5:or med 23"-skärmar fanns på plats men innehöll väldigt få programvaror, dock fanns möjlighet att snika till sig någon CD med iTunes, nyckelband och till och med en FinalCut Express licens för den som svarade snabbt och korrekt på Applepresentatörens frågor. Er ödmjuke, men initierade skribent (som satt inne med svaren på alla frågorna tack vare 99mac) lät naturligtvis sina branschkollegor i Borås kamma hem "priserna"!

Anders Kihl

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.