Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google intresserade av Swift för Android

Google, Facebook och Uber sägs vara intresserade av Apples programmeringsspråk Swift.

Apple introducerade programmeringsspråket Swift under WWDC 2014 och ett år senare uppdaterades språket och blev öppen källkod. Nu rapporterar The Next Web att Google, Facebook och Uber är intresserade av att börja använda språket.

Google sägs vara intresserade av att börja använda Swift till Android. Det mobila operativsystemet använder idag Java i första hand, men enligt källor är Swift inte tänkt att ersätta Java – åtminstone inte till en början. En av anledningarna till att Google funderar på alternativ är deras pågående rättstvist med Oracle.

Oracle har stämt Google för att företaget baserat namnen på sina ramverk efter Javas för att göra det lättare för utvecklare att hitta och känna igen sig. Oracle vill ha över en miljard dollar i skadestånd.

Det skulle inte vara helt enkelt för Google att börja använda Swift och det är därför inget som kommer att hända någon gång snart, men det är fullt möjligt att göra ändringarna som krävs.

Att Swift får ordentligt stöd för Android är viktigt för de två andra företagen som är intresserade av programmeringsspråket, Facebook och Uber.

Facebooks intresse i språket grundar sig i viljan att göra tekniska framsteg. Swift fungerar både för appar och på serversidan och gör att kommunikationen där emellan kan ske sömlöst. Företaget har redan börjat kika på Swift internt, men i hur stor utsträckning är inte känt.

Uber har kanske den enklaste vägen till att börja använda Swift. Det finns redan flera utvecklare som valt att skriva om sina appar med språket, Pixelmator, Vimeo och Uber-konkurrenten Lyft är några exempel. Men en anledning att vänta kan som sagt vara att invänta ordentligt stöd på Android-sidan.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.