Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple Watch 2 får samma design

Nya uppgifter från en välrenommerad analytiker gör gällande att nästa Apple Watch får bättre prestanda, men liknande design som dagens modell.

Under måndagen publicerade 99mac uppgifter om Apple Watch 2, där analytikern Brian White uppgav att nästa version av den smarta klockan skulle bli mellan 20 och 40 procent tunnare än den nuvarande modellen.

Nu kommer dock annorlunda uppgifter från en annan analytiker, nämligen Ming-Chi Kuo på KGI Securities. Kuo har flera gånger tidigare gjort korrekta förutsägelser om Apples produktlanseringar. I en rapport hävdar Kuo nu att nästa Apple Watch får mer eller mindre samma design som idag, men får förbättrad prestanda. Detta rapporterar Apple Insider som tagit del av Ming-Chi Kuos rapport.

Den som väntar på en ny och tunnare design av #Apple Watch får istället vänta till 2017, enligt Kuo. Klockan kommer att uppgraderas enligt samma mönster som Iphone, nämligen en ny design vartannat år och en S-modell däremellan med bättre hårdvara på insidan.

Ming-Chi Kuo delade inte med sig av några detaljer om på vilket sätt nästa Apple Watch blir bättre, men tidigare rykten har handlat om en snabbare processor, bättre batteritid och förbättrade möjligheter för klockan att ansluta till Wifi-nät på egen hand utan hjälp av en Iphone.

Meningar går isär

De båda analytikerna Kuo och White verkar därmed ha publicerat motstridiga uppgifter, och vi kan förvänta oss fler påståenden om Apple Watch 2 fram till dess att den visas upp av Apple, under WWDC eller senare. Båda analytikerna har haft både rätt och fel vid tidigare tillfällen, och det är svårt att utifrån de fakta som finns dra några slutsatser om hur nästa Apple Watch kommer att se ut.

I strikt mening kan också båda visa sig vara rätt ute, då Kuos formulering är att Apple Watch 2 får "begränsade förändringar" vad gäller designen. Detta kan tolkas som att det åtminstone blir några förändringar, till exempel en marginellt tunnare formfaktor.

En sak som talar för att utseendet på Apple Watch 2 ändras, åtminstone i någon mån, är Apples tidigare mönster vad gäller andra produkter. Visserligen stämmer det att Apple uppdaterar designen på Iphone och flera andra produkter med en takt om vartannat år, men undantaget brukar vara den första versionen av en produkt som ofta får en ny design vid den första uppdateringen.

Både de första generationerna av Iphone och Ipad fick efter sitt första år en rejäl omdesign i form av Iphone 3G och Ipad 2. Det vore därför inte ovanligt om Apple skulle korrigera designen hos Apple Watch i kombination med förbättrad prestanda och kanske nya funktioner.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.