Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple firar Jordens dag

Apple förbereder sig för att fira Earth day genom att dekorera sina butiker med gröna äpplen, och klä personalen i gröna tröjor.

Sedan 1970 firas Jordens dag den 22 april för att uppmärksamma miljöproblem, och Apple har tidigare år firat dagen bland annat genom att i butiker världen runt byta ut sin Apple-logga mot en grön version. Det gör företaget även i år, och butikspersonalen har också fått gröna tröjor dagen till ära. Som 99mac tidigare skrivit har Apple också lanserat kampanjen Apps for Earth på App Store, där intäkterna går till Världsnaturfonden.

Apple har dessutom passat på att uppdatera avdelningen på sin webbplats som handlar om företagets miljöarbete. Här visas nu till exempel information om återvinningsroboten Liam och satsningen på solpaneler i Singapore, som Apples miljöchef Lisa Jackson också tog upp under Apples event i mars.

Fakta från Världsnaturfonden WWF:

  • Varje minut avverkas skogsområden motsvarande 48 fotbollsplaner

  • 71 procent av jordens yta består av hav, som står för mer än hälften av planetens syreproduktion och mycket av den mat vi äter.

  • Mindre än en procent av vattnet på jorden är lätt åtkomligt färskvatten, och klimatförändringar, befolkningsökning och konsumtion utsätter den begränsade resursern för stora risker.

  • Människan ligger bakom den nuvarande takten av arters utrotning, som är mellan 100 och 1000 gånger större än vad som är naturligt.

  • Idag är Jordens befolkning mer än 7 miljarder människor, som konsumerar 1,5 gånger mer än planetens naturresurser kan klara av. År 2050 beräknas befolkningen vara 9 miljarder och behovet av mat ha dubblats.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.