Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Iphone får ny design 2017

En välrenommerad analytiker spår att Iphone får en helt ny design först nästa år, och då byter aluminium mot en formfaktor i glas.

Analytikern #Minch-Chi Kuo på KGI har flera gånger visat sig ha pålitliga kontakter i Apples leverantörskedja, och gjort goda förutsägelser om framtida produkter. I en ny rapport till sina kunder flaggar han nu för att Iphone kommer att få en ny design och formfaktor, men först 2017. Detta rapporterar 9to5mac, som skriver att Apple kommer att slopa baksidan i aluminium och istället göra en telefon med glas både på fram- och baksidan.

Detta skulle troligtvis innebära att Apple bryter sitt normala mönster med en ny Iphone-design vartannat år och en S-modell med förbättringar på insidan däremellan. Enligt det mönstret är det dags för en ny formfaktor i år, vilket skulle rimma illa med att Apple lanserar en ny design även nästa år. Bilder som påstås visa prototyper av årets Iphone 7 har också pekat mot att den kommer att likna de nuvarande Iphone 6S och 6S Plus med vissa nya detaljer, som till exempel en kamera med dubbla linser.

Enligt Kuo vill Apple röra sig bort från aluminium eftersom det inte längre anses vara "modernt" nästa år, samt att allt fler konkurrenter också lanserat telefoner med en aluminium-baserad design. Apples 2017-modell av Iphone ska också enligt Kuo ha en AMOLED-bildskärm som är både tunnare och lättare än dagens skärmar, något som skulle kompensera för den ökade vikten med glas framför aluminium. Tidigare har 99mac rapporterat uppgifter om att Apple planerar OLED-skärmar för Iphone under 2018.

Om Apple byter uppdateringsmönster vad gäller Iphone väcker det också frågan om de kommer att fortsätta sin tradition att släppa nya modeller på höstkanten. Om årets #Iphone 7 blir en mindre uppdatering med bättre kamera och snabbare processor finns möjligheten att 2017 års modell dyker upp tidigare under året, till exempel under våren. I år släppte Apple Iphone SE i mars, vilket inte stämde överens med företagets normala mönster.

Tidigare uppgifter om årets Iphone 7 har gjort gällande att den kan bli mer vattentät än tidigare modeller, få stöd för trådlös laddning, samt sakna hörlurskontakt. Det finns alltså en hel del Apple kan göra med telefonen utan att gå över till en helt ny design.

Kommentarer
25 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.