Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Artikel från Teknikdelar.se

Så lätt byter du bildskärm på Iphone 6

Att byta en krossad bildskärm på en Iphone går att göra själv, och det är varken dyrt eller särskilt svårt.

Att lämna in en Iphone på en verkstad för att byta en krossad glasskärm kan bli ganska dyrt, men det är faktiskt riktigt enkelt att byta skärmen själv. Med rätt verktyg tar det bara några minuter, och kostar mycket mindre än att lämna bort sin telefon några dagar till en verkstad.

Det är som sagt inte alls komplicerat att byta glaset, men det är viktigt att vara försiktig och göra alla moment i lugn och ro. Komponenterna inuti en Iphone är känsliga, och den som stressar igenom reparationen kan råka skada delarna. Ta därför god tid på dig, och gör allting noga. Använd bändverktyget för att lossa kontakter.

Tänk på det här innan du sätter igång:

Om du har garanti kvar på telefonen kan det finnas goda skäl att ändå lämna in den för reparation hos Apple eller en auktoriserad verkstad. Garantin bryts nämligen om du gör en egen reparation. Om garantin har gått ut på telefonen däremot, är det en mycket billigare lösning att göra det själv.

Vad du behöver:

 • En Iphone 6 med trasig skärm

 • En ny bildskärm (799 kronor inklusive moms, svart eller vit)

 • Ett verktygskit (69 kronor inklusive moms)

Ett bra tips är också att ha en iskubsform eller liknande för att lägga skruvar och annat i under reparationen. De små skruvarna kommer annars lätt bort, och de är olika långa så blanda inte ihop dem.

Hur du gör:

 1. Städa undan så att du har en bra arbetsyta att hålla till på. Börja sedan med att se till att telefonen är avstängd, och plocka ut SIM-kortet. Lägg luckan och SIM-kortet åt sidan.

 2. Börja med de två skruvarna som sitter på telefonens nedkant, på båda sidorna av Lightning-porten. Använd den mindre skruvmejseln för dessa skruvar.

 3. Lossa försiktigt bildskärmen med hjälp av sugkoppen. Om det är svårt att få loss den, hjälp till med plastverktyget.

 4. Skärmen är ansluten i telefonen med fyra stycken kontakter, och de sitter bakom en skyddsplatta i metall. Skruva loss den plattan med den större skruvmejseln. Lägg plattan och skruvarna åt sidan. Lossa sedan kontakterna med hjälp av plastverktyget.

 5. Nu är bildskärmen helt lösgjord, men vi behöver en del komponenter från den att fästa på den nya skärmen. Det finns två skyddsplattor som täcker högtalaren och kameran på ovansidan, och hemknappen på nedsidan. En stor skyddsplatta täcker också hela skärmen.

 6. Börja med att skruva bort plattan på ovansidan med tre skruvar. Plocka loss den, vik försiktigt undan kameramodulen och plocka undan högtalardelen.

 7. Skruva också bort plattan på nedsidan med två skruvar, och lossa försiktigt hemknappen. Det är enklast att trycka lätt med fingret från skärmens framsida. Tänk på att hemknappen sitter fast i den stora plattan med en tunn klisterremsa, så var extra uppmärksam här!

 8. Den stora bottenplattan hålls fast av tre stycken skruvar på varje sida. Skruva loss och lyft undan hela plattan från den trasiga glasskärmen. Lägg skruvarna åt sidan.

Sätta ihop allt

 1. Nu återstår bara att skruva ihop alla komponenter igen. Den nya bildskärmen levereras med en tunn skyddsfilm på baksidan. Ta bort den, och placera den stora skyddsplattan. Fäst med de sex skruvarna på sidorna.

 2. Var uppmärksam när du fäster hemknappen att den är ansluten korrekt till den stora plattan. Fäst skyddsplattan framför hemknappen med sina skruvar.

 3. Gör likadant på ovansidan och placera högtalaren och kameramodulen på sina platser. Fäst plattan med skruvarna.

 4. Nu ska vi fästa den nya bildskärmen på telefonen. Anslut mycket försiktigt de fyra kablarna på sina ställen - det är en kontakt för hemknappen, en för kameran, en för LCD-panelen och en för tryckskärmen. Fäst dem med hjälp av plastverktyget eller fingrarna, men tänk på att inte röra kontakterna direkt med fingrarna.

 5. När kablarna sitter på plats, skruva fast skyddsplattan igen. Sedan kan du lugnt och metodiskt trycka fast skärmen på telefonen. Avsluta med att skruva fast de två små skruvarna i botten. Montera SIM-kortet igen, och sedan är det klart!

Rabatt för 99mac:s läsare

Teknikdelar.se erbjuder läsare av 99mac 10% rabatt på alla reservdelar och batterier. Ange bara rabattkoden "99mac" i kassan innan du slutför din betalning.

Teknikdelar.se erbjuder ett stort utbud av reservdelar och batterier för mobiltelefoner och surfplattor. Genom ett nära samarbete med leverantörer och ett ständigt växande utbud har bolaget vuxit stadigt sedan starten 2012. Teknikdelar.se har idag drygt 100.000 nöjda kunder.

Läs mer om innehåll från tredje part på Geeks Publishing.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.