Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Foxconn byter ut människor mot maskiner

Foxconn som bland annat tillverkar Apples Iphone ersätter mänskliga arbetare mot robotar i sina fabriker.

Världens största tillverkare av elektronik heter #Foxconn. Företaget tillverkar bland annat Apples Iphone och har flera fabriker med tiotusentals anställda arbetare. Men det här håller på att ändras sedan företaget börjat byta ut mänskliga arbetare mot robotar istället.

Enligt staden Kunshan där Foxconn har en fabrik har omkring 60 000 anställda sett sig ersatta av robotar, rapporterar South China Morning Post. En representant för staden säger att Foxconn "reducerat antalet anställda från 110 000 till 50 000 tack vare introduktionen av robotar. De har smakat på framgångarna som kommer av att minska på arbetskostnaderna."

Foxconn bekräftar till BBC att de arbetar på att automatisera mycket av sina tillverkningsprocesser, men förnekar att robotarna innebär färre jobb för människor. Robotarna används för att ta över repetitiva uppgifter som tidigare gjordes av anställda "medan dessa istället kan fokusera på mer värdefulla delar av tillverkningen som forskning och utveckling och kvalitetskontroll."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.