Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Googles Project Soli styr prylar med radar

Att styra kroppsburna enheter är knepigt på grund av den begränsade storleken, men Googles Soli-projekt ska använda sig av radar för att undvika problemet.

Under årets Google I/O-konferens presenterades ny teknik i rasande takt. En sådan intressant satsning är Project Soli 2.0, en teknik för att styra gränssnitt med hjälp av radar.

Projektet utvecklas inom forskningsavdelningen Advanced Technologies and Projects (ATAP) som även ansvarar för Googles modulära telefon Ara. Project Soli bygger på en teknik där en liten radarkrets- och sensor som känner av användarens finger-rörelser. Genom att utföra gester, såsom att dra ihop och isär fingrarna för att zooma in i gränssnitt, ska kunna göras i luften framför en Soli-utrustad enhet.

ATAP-divisionen visar upp Project Soli 2.0 under Google I/O 2016.

Soli visades först upp under fjolårets Google I/O-konferens men sedan dess har kretsen utvecklats, bland annat har energiförbrukningen minskats med fem procent även och nödvändig beräkningskraft har reducerats. Denna utveckling har gjort att Soli-kretsen har kunnat bakas in i ett exemplar av den smarta klockan LG Watch Urbane, som användes för att demonstrera tekniken under konferensen.

Prototypen användes för att bland annat låta användaren bläddra genom listan över e-postmeddelanden genom att vifta med händerna. Detta var dock inte den enda produkten som hade utrustats med en Soli-krets. En högtalare från JBL lät användaren byta musik enbart genom gestikulerade.

Google meddelade under konferensen att tidiga utvecklarpaketen Soli Alpha Dev Kits skickades till utvecklare under fjolåret och att nyheter om uppdaterade utvecklarpaket är att vänta under hösten 2016.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.