Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Smarta mobilen Solarin kostar 115 000 kronor

För användare som värnar om säkerhet när det kommer till deras data har Sirin Labs släppt telefonen Solarin, en smart telefon med säkerhet i militärklass.

Sirin Labs är en relativt ny aktör på marknaden för smarta telefoner. Företaget har tillsammans med Lund-baserade Sigma Connectivity, som under fjolåret köpte upp Sony Mobiles avdelning för utveckling av mobil hårdvara, utvecklat sin första produkt som de nu lanserar. Produkten är den smarta mobilen Solarin och det som är speciellt med den är dess fokus på säkerhet samt det höga priset.

Telefonen som de utvecklat tillsammans riktar sig främst till kunder som lägger stor vikt vid säkerhet men som samtidigt inte vill göra avdrag på några aspekter av telefonen, vare sig när det kommer till kvalitet eller utseende. Detta faktum förstärks ytterligare av priset på 14 000 dollar, motsvarande cirka 115 000 kronor.

Enligt Sirin Labs har telefonen säkerhet i militärklass och mjukvara för kryptering och skydd mot attacker kommer förinstallerat. På baksidan av telefonen sitter även en knapp som aktiverar ytterligare kryptering för meddelanden och samtal.

Solarin började säljas 1 juni på Harrods i London samt via Solarin Labs nätbutik.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.