Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft vill utveckla mjukvara för självkörande bilar

Microsoft är det senaste företaget som visat intresse för självkörande bilar. Företaget vill dock inte bygga egna bilar, utan istället fokusera på mjukvarusidan.

Självkörande bilar är ett område som det talats om mycket under de senaste åren och många företag har visat intresse för konceptet. Biltillverkare såsom Volvo har redan planer på att utföra tester med tekniken. Ett uttalande från Microsoft tyder nu på att även de vill ge sig in på området.

Uppgifterna kommer från ett uttalande (artikel bakom betalvägg) som Microsofts chef för affärsutveckling Peggy Johnson gjorde under en konferens i Hong Kong förra veckan. Enligt uttalandet är Microsoft intresserade av självkörande bilar, men de kommer inte att bygga egna sådana. Istället ser de möjligheter med att utveckla mjukvara för att styra fordonen.

Detta skulle inte vara första gången Microsoft arbetat tillsammans med biltillverkare för att utveckla mjukvara. Ford, BMW och Nissan är bara några av dem som använder specialanpassade versioner av Windows för deras gränssnitt i bilarnas mjukvara.

Microsoft har även tidigare under året meddelat att de ska samarbeta med ljudutrustningstillverkaren Harman för att integrera Office 365 och alla dess applikationer i deras bilsystem. Det ska bland annat gå att svara på mejl, boka möten och svara på samtal med hjälp av assistenten Cortana.

Skriven av André Granroth

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.