Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

WWDC 2016

Apple tillkännager Watch OS 3

Apple visar upp nästa version av operativsystemet för den smarta klockan Apple Watch.

Apple presenterade ikväll Watch OS 3 med en rad förbättringar jämfört med Watch OS 2. Framförallt ska installerade appar bli betydligt snabbare tack vare att appar kan läsa in information i bakgrunden så att den är redo när användaren tittar. Appar kan också behållas i minnet, så att de inte måste starta om varje gång de öppnar.

Apple Watch har också fått ett eget kontrollcenter, där ett flertal inställningar och funktioner går att komma åt direkt bara genom att svepa uppåt på skärmen. Även IOS-appar som Påminnelser och Hitta mina vänner kommer till Apple Watch.

#Watch OS 3 erbjuder givetvis också en hel rad nya urvtavlor, bland annat en som visar aktivitetsringen tydligt. Den klassiska Musse Pigg-urtavlan har också kompletterats med en föreställande Mimmi Pigg. Apple uppmärksammar också att många föredrar att byta urtavla med jämna mellanrum, och nu går detta att göra genom att svepa på skärmen.

Uppsnabbat och hälsosamt
Det nya systemet har också anpassats för att många vanliga aktiviteter ska gå snabbare att utföra. Bland annat har det blivit smidigare att svara på meddelanden, tack vare att svarsalternativen visas på första skärmen, vilket sparar flera tryck. En ny funktion för textinmatning kallas Scribble, som går ut på att skriva bokstäver direkt på skärmen vilket sätts ihop till riktiga ord med hjälp av stavningskontroll. Scribble stöder flera språk, däribland engelska och kinesiska.

Funktionerna för träning och hälsa har också uppdaterats, med betydligt mer detaljerade träningsmål, och möjligheten att kommunicera med vänner genom att skicka utmaningar eller peppning. Rullstolsburna har också fått särskilda inställningar för att kunna använda Apple Watch vid träning. Dessa inställningar har tagits fram i samarbete med organisationer som representerar just rullstolsburna världen över.

Tid att andas lugnt
Hälsoverktygen får också sällskap av den nya appen Breathe, som ska hjälpa användaren att slappna av genom olika övningar som fokuserar på andning. Bland annat kan klockan visa en animation som det går att andas i takt med, eller för den som vill blunda går övningen att göra med hjälp av haptisk återkoppling (vibrationer) på handleden.

För utvecklare lockar Apple också med en rad nya utvecklargränssnitt (API:er) till Apple Watch. En av dessa är möjligheten att bygga in stöd för betaltjänsten Apple Pay. Utvecklare får också tillgång till högtalaren, och kan lägga in video i sina appar.

En betaversion för utvecklare av Watch OS 3 finns tillgänglig från och med idag, och den skarpa versionen släpps som en gratis uppdatering i höst.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.