Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mac OS Sierra

Mac-appar får fri tillgång till Icloud

Apple kräver inte längre att en app distribueras genom Mac App Store för att ta del av funktionalitet i molntjänsten Icloud.

Förutom ett namnbyte och att Siri flyttar in i Mac var det inte alltför omvälvande nyheter i #Mac OS Sierra. De flesta av de större nyheterna har vi redan skrivit om. Dock rapporterar Ars Technica några intressanta mindre förändringar som inte nämndes under Apples keynote och som är värda att uppmärksamma.

Det första är att appar nu har tillåtelse att använda Icloud-funktionalitet utan att behöva distribueras via Mac App Store. Detta gäller API:er som Cloudkit, Icloud Keychain, Icloud Drive, pushnotiser och Mapkit. Det enda som behövs är ett giltigt utvecklar-ID.

Det andra är att säkerhetsfunktionen #Gatekeeper inte längre kan ställas in för att tillåta öppning av okända appar. Nu finns bara de två alternativen "Appar från App Store" och "Från App Store och identifierade utvecklare" kvar. Det går dock fortfarande att öppna okända appar genom att högerklicka på ikonen och därefter manuellt godkänna att appen öppnas.

Gatekeeper har också fått en förändring som inte syns för användare, men som begränsar vad en skadlig app kan ställa till med. Okända appar som inte har ett certifikat från identifierade utvecklare kommer inte längre att placeras i datorns programmapp, utan på en slumpmässig plats på lagringsutrymmet. Detta ska göra det omöjligt för en sådan app att utge sig för att vara en annan och på så vis komma åt resurser som tillhör den riktiga appen.

För en användare kommer dock en app utan certifikat se ut att ligga i programmappen som vanligt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.