Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppges bojkotta republikanernas partikonvent

Apple kommer inte att sponsra Republikanernas partikonvent i år, på grund av den kontroversiella kandidaten Donald Trumps uttalanden.

Apple kommer inte att ge stöd till republikanska partiets konvent i USA, som de tidigare har gjort i form av pengar och datorutrustning. Detta rapporterar Politico som hänvisar till två källor insatta i Apples planer. Under valet 2008 sponsrade Apple både republikanernas och demokraternas konvent. 2012 bidrog inte Apple med pengar till något av partierna, men lånade däremot ut utrustning till båda.

Anledningen uppges vara den republikanske kandidaten Donald Trump och dennes kontroversiella uttalanden om bland annat kvinnor, invandrare och minoritetsgrupper i USA. Apple ska ha kommunicerat sina avsikter privat till högt uppsatta inom det republikanska partiet.

Donald Trump har tidigare bland annat uppmanat till bojkott av Apples produkter i samband med det uppmärksammade San Bernardino-fallet. Trump har också sagt att han kommer att tvinga Apple att flytta sin datortillverkning till USA om han skulle bli president.

Enligt tidigare uppgifter har Apples vd Tim Cook också deltagit i ett hemligt möte tillsammans med representater för republikanerna för att diskutera hur Donald Trump ska kunna hindras att bli presidentkandidat.

Republikanernas konvent äger rum i Cleveland, Ohio den 18 - 21 juli. Då utses formellt partiets presidentkandidat.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.