Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kroppsburen teknik tar fart

Intresset för smarta klockor och annan kroppsburen teknologi ökade stort under 2016, och väntas fortsätta göra det fram till 2020.

Under förra året fick så kallad kroppsburen teknologi stor uppmärksamhet, främst genom lanseringen av produkter som Apple Watch och Moto 360. Intresset för kroppsburet ser ut att fortsätta öka - under hela 2016 beräknas 101,9 miljoner kroppsburna enheter levereras, vilket skulle vara en ökning med 29 procent jämfört med 2015. Detta enligt en prognos från IDC som rapporteras av Digitimes.

Kategorin #kroppsburet spås därefter öka för varje år fram till år 2020 när 213,6 miljoner enheter kan skeppas. Smarta klockor väntas vara fortsatt populära och framöver stå för en majoritet av produkterna inom kroppsburet. Enligt Jitesh Ubrani, analytiker på IDC, kommer dock marknaden att gynnas av fler typer av kroppsburen teknik, så som glasögon och kläder.

Två andra faktorer väntas vara fundamentala för att driva marknaden för kroppsburet framåt, nämligen mobil uppkoppling och utbudet av appar. De kroppsburna enheterna begränsas idag av att vara bundna till mobiltelefoner, men kommer snart som regel att koppla upp sig direkt mot det mobila datanätet. Utvecklare kan också väntas möta kundernas efterfrågan av appar så att mobiltelefonen blir mindre nödvändig för att ta del av information, enligt prognosen.

Olika typer av glasögon, så som Microsoft Hololens och liknande produkter, väntas stå för bara 10 procent av marknaden för kroppsburet 2020, men väntas stå för hela 40 procent av kategorins intäkter. Detta på grund av de relativt höga priserna för dylik utrustning.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.