Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Regeringen skaffar Instagram

Det social bildnätverket Instagram har nu 500 miljoner aktiva användare varje månad, och nu hoppar svenska regeringen på med ett eget konto.

Bildtjänsten #Instagram lanserades 2010 och har vuxit i snabb takt sedan dess. I slutet av 2014 rapporterade 99mac att Instagram nått 300 miljoner användare per månad, och nu nästan två år senare har antalet vuxit till 500 miljoner.

Av dessa använder hela 60 procent appen varje dag, skriver Instagram på sin officiella blogg. Runt 95 miljoner bilder delas varje dag, vilket betyder att en hel del användare inte själva lägger upp bilder, utan bara kikar på andras selfies och bilder på maträtter.

Kort efter Instagrams milstolpe meddelar den svenska regeringen att de lanserar ett eget Instagramkonto. Detta säger regeringens presschef Odd Guteland till tidningen Resumé:

– Tanken är att det ska spegla regeringen arbete, men lite bakom kulisserna. Det ska inte vara bilder på statsråd framför en flagg så att säga.

Regeringskansliets kommunikationsavdelning kommer att hantera kontot, men innehållet ska skapas av statsråden själva och skildra dagsaktuella händelser och fokusområden.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Flera statsråd har sedan tidigare sina egna Instagramkonton, bland annat statsminister Stefan Löfven, utbildningsminister Gustaf Fridolin och kulturminister Alice Bah Kunke.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.