Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple patenterar teknik för att blockera videoinspelning på konserter

Apple har registrerat ett nytt patent som kan avaktivera telefonens kamera vid konserter och liknande, och därmed förhindra fotografering och videoinspelning.

Att besökare använder sina mobiler för att filma liveframträdanden av olika slag, såsom konserter och teater, hör idag till vanligheterna. Detta är dock inte alltid uppskattat och kan i framtiden göras omöjligt, i alla fall för Iphone-användare då #Apple nu fått patent för en teknik som ska avaktivera enhetens kamerea under exempelvis konserter. Detta rapporterar The Telegraph. Apple ansökte om patentet 2011, och har nu fått det godkänt av amerikanska patentbyrån.

Rent praktiskt skulle det fungera så att arenor och liknande utrustas med infraröda sändare som antingen avaktiverar telefonens kamera eller lägger på ett vattenmärke på foton och videoklipp. Det sistnämnda skulle då göra användarna mindre benägna att dela med sig av det de filmat.

I patentet beskrivs även andra möjliga användningsområden, såsom för muséer där dessa sändare skulle kunna placeras bredvid utställda objekt. När användaren riktar sin kamera mot sändaren skulle denne då kunna få upp relevant information om det.

Än är det inte klart om och när denna teknik skulle kunna bli verklighet, då det i dagsläget endast handlar om ett registrerat patent.

Skriven av André Granroth
Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.